ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Σίγουρα θα έχετε αναρρωτηθεί πολλές φορές τι απλό, γρήγορο αλλά και υγιεινό μπορείτε να μαγειρέψετε μια μέρα που ούτε χρόνο έχετε, ούτε και ιδιαίτερη όρεξη για μεγάλες δημιουργίες στην κουζίνα. Σίγουρα, επίσης, το μυαλό σας πηγαίνει στα σνίτσελ, το αγαπημένο φαγητό πολλών παιδιών. Καλή ιδέα! Όμως έχετε σκεφτεί ποτέ πως μπορείτε να μαγειρέψετε γευστικά σνίτσελ, αποφεύγοντας παράλληλα το τηγάνισμα; Την απάντηση σας τη δίνουμε με αυτήν εδώ τη συνταγή. Εκτός του ότι το γεύμα γίνεται πιο ελαφρύ, καθώς αποφεύγεται το περιττό λάδι, προσθέτουμε μια ακόμα πινελιά γεύσης που ελπίζουμε ότι θα απολαύσετε. Εκτός από την τριμμένη φρυγανιά, λοιπόν, τα κοτοπουλάκια θα παναριστούν και με τριμμένη παρμεζάνα!


Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να ξεκινήσουμε! Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε…

ΥΛΙΚΑ

·         3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

·         15 φρυγανιές τριμμένες

·         τυρί παρμεζάνα (όσο επιθυμείτε)

·         μισή κούπα λάδι

·         1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα

·         Χυμό από μισό λεμόνι

·         Αλάτι, πιπέρι

 

 

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ

 

1)      Πλένουμε καλά τα φιλέτα, κόβουμε σε μικρότερα φιλετάκια, στο μέγεθος που φαίνεται στην εικόνα και τα αλατοπιπερώνουμε.  Θα χρησιμοποιήσουμε ξύλο κοπής, το οποίο ΜΟΛΙΣ τελειώσουμε, όπως σε κάθε συνταγή με κρέας, πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να πλύνουμε καλά με το απορρυπαντικό των πιάτων, το ίδιο και το μαχαίρι, προτού τα χρησιμοποιήσουμε ξανά, ώστε να αποφύγουμε τυχόν επικίνδυνα μικρόβια που μπορεί να έχει το κοτόπουλο.

2)      Παράλληλα, τρίβουμε τη φρυγανιά στο μούλτι, το τυρί στον τρίφτη και τα αναμιγνύουμε. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, η οποία είναι πολύ απλή. Ουσιαστικά, στην μισή κούπα λάδι, προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα και το χυμό από μισό λεμόνι.

3)       Ήρθε η ώρα για το πανάρισμα. Αρχικά, βουτάμε το φιλετάκι στη μαρινάδα και το ρίχνουμε στο μίγμα φρυγανιάς-τυριού, φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.

4)      Τοποθετούμε τα φιλετάκια σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Αν περισσέψουν μερικά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μικρότερο ταψί με λαδόκολλα και το καλύπτουμε με μεμβράνη, αφήνοντάς το στο ψυγείο μέχρι να θελήσουμε να τα ψήσουμε. Καλό θα ήταν να τα καταναλώσουμε μέσα στις επόμενες 2 μέρες.

5)      Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25-30 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.

 
Το φαγητό μας είναι έτοιμο και ιδανικά dips για να τα συνοδέψουν, οι αγαπημένες κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα. Τόσο απλά!
 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!