ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ



Ιδανικά για το πρωινό σας ή το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, τα λουκανικοπιτάκια είναι γενικότερα ένα αγαπημένο έδεσμα. Με αυτή τη συνταγή, δεν θα χρειαστεί ξανά να τα αγοράσετε από το φούρνο, καθώς πολύ απλά η παρασκευή τους για εσάς θα είναι παιχνιδάκι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι όρεξη, καλή διάθεση και ορισμένα απλά υλικά, τα οποία πάμε να δούμε ευθύς αμέσως!







ΥΛΙΚΑ (περίπου 40-45 πιτάκια)

·         700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

·         1 κ.γ. ξερή μαγιά

·         1 μεγάλο αυγό ( ή 2 μικρά)

·         1 ποτήρι γάλα (250 ml)

·         2 ½ φλιτζάνια του ελληνικού καφέ σπορέλαιο

·         1 κ.γ. αλάτι

·         ½ κ.γ. ζάχαρη

·         250  γρ. μαργαρίνη λιωμένη

·         Λουκανικάκια κοκτέιλ

·         1 αυγό με λίγο νερό για το άλειμμα


ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

1.      Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, χρησιμοποιώντας το εργαλείο για ζύμες του μίξερ ή του μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, δηλαδή για περίπου 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, καλό θα ήταν να δουλέψουμε με το χέρι, ώσπου τελικά θα αποκτήσουμε μια ζύμη που θα ξεκολλάει από τα χέρια μας.

2.      Αφήνουμε για ένα τέταρτο το ζυμάρι να ξεκουραστεί και στη συνέχεια παίρνουμε μπαλάκια από αυτό και τα πλάθουμε σε λεπτό φύλλο.

3.      Κόβουμε λωρίδες και τυλίγουμε μέσα σε κάθε μία από ένα λουκανικάκι.

4.      Τοποθετούμε τα λουκανικοπιτάκια σε λαμαρίνα, στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αλείφουμε με αυγό, το οποίο έχουμε πρώτα χτυπήσει με ελάχιστο νερό.

5.      Ψήνουμε στους 180oC για 30-35 λεπτά.


Τα λουκανικοπιτάκια μας είναι έτοιμα!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!