ΔΙΧΡΩΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


Μπισκότα με…. παιχνιδιάρικη διάθεση σας προτείνουμε σε αυτή τη συνταγή. Ιδανική λύση για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας στην κουζίνα, φτιάχνοντας νόστιμες λιχουδιές, οι οποίες θα γίνουν ανάρπαστες σε χρόνο μηδέν. Βέβαια, η προετοιμασία τους απαιτεί λίγη ώρα παραπάνω καθώς πρέπει να ετοιμαστούν δύο ζύμες, μία βανίλιας και μία σοκολάτας, όμως το αποτέλεσμα, σίγουρα θα σας ανταμείψει!!

ΥΛΙΚΑ (για 40-45 μπισκότα)

·         380 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

·         1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

·         ½ κ.γ. αλάτι

·         220 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

·         200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

·         2 κρόκοι αυγών

·         1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 κάψουλες)

·         6 κ.σ. γάλα

·         ½ κούπα κακάο

ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

1)      Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

2)      Στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο, το οποίο πρέπει  οπωσδήποτε να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, με τη ζάχαρη, ώσπου το μίγμα μας να αφρατέψει.

3)      Έπειτα, συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας διαδοχικά τους κρόκους, το γάλα και τη βανίλια.

4)      Ρίχνουμε τμηματικά τα στερεά υλικά, και συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου αποκτήσουμε μια ζύμη η οποία ξεκολλάει από τα χέρια μας.

5)      Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ισομεγέθη κομμάτια. Στο ένα από αυτά, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε, μέχρι να αποκτήσει όμορφο, σοκολατένιο χρώμα. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τις ζύμες μας για 30 λεπτά. Σε περίπτωση που έχουμε κάποια άλλη δουλειά να κάνουμε και αργήσουμε να τις βγάλουμε, πριν τις ανοίξουμε, τις αφήνουμε για λίγη ώρα εκτός ψυγείου να ξεπαγώσουν.

6)      Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, ανοίγουμε τις ζύμες, όσο μπορούμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα, και σε λεπτό πάχος, όπως αυτό φαίνεται στην εικόνα. Για δική μας ευκολία, μπορούμε να χωρίσουμε τις ζύμες σε μικρότερα κομμάτια και να δουλέψουμε ξεχωριστά με καθένα από αυτά. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, φροντίζουμε τα δύο είδη ζύμης να έχουν το ίδιο σχήμα και πάχος.

7)      Τοποθετούμε τις δύο ζύμες, τη μία πάνω στην άλλη, και με τη βοήθεια της λαδόκολλας, τυλίγουμε σε ρολά, τα οποία βάζουμε στο ψυγείο για όσο χρόνο θέλουμε, με ελάχιστο όριο τις δύο ώρες.

8)      Στη συνέχεια, κόβουμε σε ισομεγέθεις φέτες-μπισκότα τα ρολά μας και τις στήνουμε σε ταψί ή λαμαρίνα με λαδόκολλα.

9)      Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC για 6 λεπτά.

 

Τα μπισκοτάκια μας είναι έτοιμα!! Η εικόνα και η γεύση τους θα ξετρελάνουν σίγουρα μικρούς και μεγάλους!!

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!