ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


Ένα πιάτο που μυρίζει… θάλασσα, θα φτιάξουμε σήμερα. Οι γαρίδες, ένα από τα πιο νόστιμα “frutti di mare”, μαγειρεύονται σε κόκκινη σάλτσα μαζί με καυτερή πιπεριά, φέτα και μαϊντανό, δημιουργώντας μια πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων και  συνθέτοντας, μαζί με τα μακαρόνια ένα κλασικό κι αγαπημένο πιάτο.  Επειδή όμως είναι πραγματικά πανεύκολη η παρασκευή του, δεν είναι ανάγκη να απολαμβάνουμε την υπέροχη αυτή μακαρονάδα μόνο στις ψαροταβέρνες, αλλά και στο σπίτι μας, αποκτώντας ταυτόχρονα μια πολύ καλή αφορμή να εντάξουμε στο διατροφολόγιό μας, μία χρήσιμη και θρεπτική τροφή.

 Άλλωστε, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι γαρίδες περιέχουν δύο πολύ σημαντικές, αντιοξειδωτικές ουσίες, το σελήνιο και την ασταξανθίνη. Η τελευταία, ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών και διακρίνεται, εκτός από τις αντιοξειδωτικές και για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της.

Τι περιμένουμε λοιπόν; Πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε:

ΥΛΙΚΑ

·         1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής μας

·         ½ κιλό γαρίδες

·         Ένα σφηνοπότηρο (45 γρ.) ούζο (προαιρετικά)

·         250 γρ. σάλτσα ντομάτας

·         1 καυτερή πράσινη πιπεριά

·         Φέτα όση θέλουμε, θρυμματισμένη

·         Λίγο μαϊντανό

·         Ελαιόλαδο

·         Αλάτι, πιπέρι

 

ΠΩΣ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

1)      Βράζουμε τα ζυμαρικά μας με βάση τις οδηγίες τις συσκευασίας. Με τη συγκεκριμένη σάλτσα, ταιριάζουν πολύ τα linguini και τα  κλασικά spaghetti.

2)      Πλένουμε και αφαιρούμε το κεφάλι και το εντεράκι από τις γαρίδες.

3)      Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις γαρίδες, αλατίζοντάς τες,  για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά έως ότου να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, τις αφαιρούμε από το τηγάνι, καθώς το μαγείρεμά τους θα ολοκληρωθεί αργότερα με τη σάλτσα.

 

4)      Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε τη σάλτσα και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, και μόλις αρχίζει να βράζει, μειώνουμε λίγο την ένταση της φωτιάς, αφήνοντας τη να δέσει.
 
 
5)      Μετά από 5 λεπτά, προσθέτουμε τις γαρίδες και ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και πιπέρι κατά βούληση, συνεχίζοντας το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, που θα δώσει άρωμα και γεύση.

Σερβίρουμε τη νόστιμη και μυρωδάτη μακαρονάδα μας και είμαστε πλέον έτοιμοι να την απολαύσουμε!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!