ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ



Σε αυτή τη συνταγή, φτιάχνουμε με απλό τρόπο, αφράτα μπιφτέκια γεμιστά με φέτα, κασέρι και ντομάτα, τα οποία συνοδεύουμε με τις κλασικές, αγαπημένες πατάτες φούρνου. Ένα «μαμαδίστικο» φαγητό, ελαφρώς ιδιαίτερο, που δεν ξεφεύγει όμως και πολύ από τα συνηθισμένα, δίνοντας μια πειστική και ομολογουμένως χορταστική απάντηση στον αέναο, βασανιστικό προβληματισμό: «Τι θα φάμε σήμερα;». Άλλωστε, σε ποιον δεν αρέσουν τα μπιφτέκια;

Κι αν ο πρόλογος σας έπεισε, ας περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις!!!





ΥΛΙΚΑ (για 5 μεγάλα μπιφτέκια)

Για τα μπιφτέκια:

·        500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

·        2 μέτρια ξερά κρεμμύδια στο multi

·        70 γρ. φρυγανιά τριμμένη (λίγο παραπάνω από ½ πακέτο)

·        1 αυγό

·        ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

·        1 κ.γ. ρίγανη

·        ½ κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)

·        Αλάτι, πιπέρι

·        ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

·        1 μικρή ντομάτα

·        100 γρ. φέτα τριμμένη

·        3 φέτες κασέρι

Για τις πατάτες φούρνου:

·        4-5 πατάτες κομμένες «κυδωνάτες»

·        Ελαιόλαδο

·        Ρίγανη

·        1 κ.γ. μουστάρδα

·        Χυμός από μισό λεμόνι

·        Αλάτι, πιπέρι



ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

1.      Σε μια λεκάνη, ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα μπιφτέκια, για 5-7 λεπτά. Είναι σημαντικό το ζύμωμα να διαρκέσει αρκετά λεπτά, καθώς έτσι θα γίνουν τα μπιφτέκια μας περισσότερο αφράτα.



        


2.      Για τη γέμιση, κόβουμε το κασέρι σε μικρές φέτες, τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και θρυμματίζουμε τη φέτα.


3.      Ήρθε η ώρα να πλάσουμε τα μπιφτέκια μας! Παίρνουμε ένα κομμάτι του ζυμωμένου κιμά και το πατάμε σε ένα ξύλο κοπής ή στον πάγκο μας ώστε να πλατύνει. Απλώνουμε λίγες φετούλες από το κασέρι μας στη μέση και προσθέτουμε  1 κουταλάκι από το μίγμα φέτας και ντομάτας. Έπειτα, φτιάχνουμε ένα όμοιο κομμάτι κιμά, σκεπάζουμε τη γέμιση και δίνουμε σχήμα στο μπιφτέκι. Βέβαια, προσέχουμε να μην παραγεμίσουμε το μπιφτέκι μας, έτσι ώστε να μη βγει η γέμιση έξω.



                                 


4.      Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες, αφού τις πλύνουμε και βγάλουμε τη φλούδα τους, τις κόβουμε «κυδωνάτες». Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, ώστε το μίγμα να πάει παντού.



5.      Σε ένα μεγάλο ταψί, απλώνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε όσο από το ζουμί τους έχει περισσέψει, αφήνοντας κενά ανάμεσά τους, ώστε εκεί να  χωρέσουν τα μπιφτέκια μας. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο πάνω από τις πατάτες και τα μπιφτέκια μας, και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό στην άκρη του ταψιού, ώστε να υπάρχει αρκετό υγρό προκειμένου να ψηθεί το φαγητό μας.

6.      Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180οC για 1 ώρα. Στα πρώτα 25-35 λεπτά, ή γενικά όποτε πάρουν χρώμα τα μπιφτέκια από τη μία πλευρά, τα αναποδογυρίζουμε ώστε να ψηθούν και από την άλλη.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!